17 Haziran 2010 Perşembe

ANKARA'YI BİTİRME PROJESİ

Ankara'yı övecek değilim. Ankaralı biri olarak benim kendimin de her zaman anlayamadığım bu bağlılığı sizin paylaşamanızı da beklemiyorum. Tamam, deniz yok. Tamam, sıkıcı ve renksiz. İnsanlar bir örnek belki. Ama başkent burası; Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti. Bu nedenledir ki AKP hükümetinin cumhuriyetle hesaplaşmasında en büyük darbelerden birini aldı Ankara. İhmal edildi, yoksullaştırıldı, sergiler uğramaz oldu; şaka oldu yahu şaka. Yetersizlikleri paçalarından akan, cumhuriyeti sevmeyen adamların elinde hiçleştirildi.

2002 yılında başlayan Ankara'yı bitirme projesinin son adımı işte bu logodur. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinin logosu bundan sonra budur:



Protesto ediyorum lan, protesto ediyorum. Bugün bir üniversite öğrencisinin Nimet Çubukçu'ya bağırdığı gibi "Cumhuriyet gençliği sizden hesap soracak" demek istiyorum.

8 yorum:

  1. sanki kinama logosu gibi olmus,bende seninle bagirabilirmiyim :))

    YanıtlaSil
  2. Bağıralım iki gözüm, hep birlikte bağıralım :))

    YanıtlaSil
  3. bu ne yaaaaa! bir zamanlar "no fear" isimli bir tişört markası vardı, 3. sınıf grafitti çakması bir logosu vardı...bana tek anımsattığı budur! ha bir de bayağılık evet doğru kelime bu bayağı!!!

    YanıtlaSil
  4. geçen gün, başka bir sanal ortamda hala Ankara nın düzelebileceğini sanan birkaç insan görünce, sustum...Aslen Ankara da değişim tamamlanmıştır bence, logo ise bu değişime tüy diker.

    YanıtlaSil
  5. eli photoshopa yeni değmiş bir grafikerin elinden çıkma gibi diyeceğim...

    YanıtlaSil
  6. Çok başarısız. Zevksizin de zevksizi bayağının da bayağısı... Tam sahibine gçre işte...

    YanıtlaSil
  7. Bitti evet Ankara Aprile, bitirdiler. Özenle, bilerek, isteyerek....

    YanıtlaSil
  8. Geçenlerde bir arkadaşımla konuşuyorduk. dedim ki "her şeyi başarır oldular sanki, eksik kalmamak için her şeyi taklit edebilir oldular ama iş incelik, finesse'e geldiğinde yoklar yapamıyorlar." (BattleStar Gallactica'da Salyonlular insanoğlunun birebir aynısı olabiliyorlar ama duygu geliştiremiyorlar ya) Oradan tanıyoruz işte biz onları. Photoshop becerisi, logo yapabilme kapasitesi bu kadar. Ama tabii bu özellikle, bilerek ve isteyerek kötü...

    YanıtlaSil