26 Haziran 2011 Pazar

MEKTUP


Sevgili Kısmet Hanım,

Seni kucağıma aldığım anda ağzımdan "Baksana talihe mal verir kimine, seni vermiş benim gibi birine" şarkısı dökülüverdi. Erkek talihin dişisi olsa olsa kısmet olur dedik. Ama şimdiki hoppalığına ağır gelir bu isim diye çocukuğun ve genç kızlığın boyunca sana Kissy diyeceğiz. Adın gibi öyle neşeli, maceracı, azıcık hafif meşrep, bol bol kalp kıran küçük bir hanımefendi ol e mi?

Kakanı ilk seferinden itibaren kumuna yaptığın, sabah erken kapımda miyavlamadığın, evden çıkarken arkamdan ağlamadığın için nasıl nasıl minnetarım anlatamam. Halbuki ne kadar da emindim beni sevmenin zaman alacağından, ağzıma ede...pardon canımı
okuyacağından...Sanırım seni ilk eline alan insanoğlu olan Bonnie'nin o müthiş sıcak, uyumlu karakterinden sana da iyi huy geçti. Seni eline ilk alanın ben olduğumu düşünmek bile istemiyorum o halde.


Alev Ebuzziya çanağının en güzel kullanımı

Bonnie'yi ileride hatırlayacak mısın bilmiyorum. Annemlerin artık Türkleşmiş, herkesin çok sevdiği Alman arkadaşı Bonnie. Annen onların bahçesinde doğurmuş seni; tam 4 Nisan günü. Bonnie seni o kadar sevmiş ki, sözleştiğimiz gün "kahvaltısını etti, kaçtı gitti" diye numara çekti bana; vermedi. Bir gün sonra getirebildim seni eve. O gün ama elleriyle getirdi, teslim etti. Yine her seferinde olduğu gibi ayrılırken "merhabalar" dedi de inan olsun sırf seni bana verdi diye kıkırdamadım bu kez. Ben de ona "merhabalar" deyip el salladım arabaya binerken.

Şu andaki en sevdiğin oyuncağın, benim 1 Temmuz'da teslim edeceğim New Diplomacy özetinin taslaklarından birinin top olmuş hali. Sen onunla kendi kendine deli gibi oynadıkça kendimi nasıl suçlu hissediyorum bilemezsin. Benim yüzümden sosyal zekan gelişmezse çok üzüleceğim.

Ama yok. Sen şimdiden bağımsız, cin gibi, avcı ruhlu, koca patili, maceracı, sevgi dolu bir kızsın.




Umarım senin huzurun bana geçer, benim dar ruhumun sıkıntıları sana hiçbir zaman geçmez.

3 yorum:

  1. ÇOk güzel, çok şirin, ne kadar da sevimli eminim söylenenleri de anlayan bir kedi olacak kısa sürede. 41 kere maşallah :)

    YanıtlaSil
  2. http://cafeverona.tumblr.com/post/677703575/kismet-the-cat

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim, güzel karakteri her geçen gün iyice çıkıyor açığa. Saç kurutma makinesinden bile korkmuyor mesela :)

    Kısmet the Cat'i okudum, bayıldım. Adlarıyla yaşasınlar...

    YanıtlaSil