17 Eylül 2010 Cuma

REFERANDUM SONRASI II-NAÇİZANE BİR TAVSİYE

Gündemimi hafifletmeden önce bir güzellik de milliyetçi kardeşlerim için yapmak istiyorum. Henüz "İslam tek kimliğim" demiyor ve bu ülke Türk-Kürt diye bölünsün istemiyorsanız dinleyin: Lider olarak yüzde yüz kentli, 40-45 yaşlarında, uzun boylu, yakışıklı (mümkünse karısı da güzel olsun; evli değil ve eş arıyorsa daha da makbul), jilet gibi giynen, sermaye sahibi, sermaye sahipleri ile dost, "ekönömi" demiyen, tek seferde "statüko" diyebilen birini bulmak, bulup buluşturmak, hatta yapmak, en kötü ihtimalle klonlamak zorundasınız. Avusturya'daki Jörg Haider benzeri biri aynı onunki gibi duyanı skandalize edecek gerçek anlamda faşist bir söylem geliştirecek. Erkekler bu janti faşist liderin parasına, gücüne kadınlar da adamın kendine hayran olacaklar. Herkesin nefret ettiği ama gizli gizli seyrettiği, seyretmeye doyamadığı biri olacak bu adam.



"Zaten" diyecek "o bölgenin ülkenin GSYİH'na katkısı çok küçük" diyecek. "O bölgeye yatırım yapmaya değmez... İstiyorsa BDP ile masaya oturmaya biz razıyız. Mersin'den itibaren bölelim gitsin" diyecek. Soğukkanlı, mantıklı, akıllı insanlar dehşete düşecek bu sözleri duyunca ama gizli hayranlarının sayısı artacak -Fransa'daki LePen gibi. Şu anda politik hayatımızda BDP'nin her gün kafamıza pisleyen nefret söyleminin tam öbür ucundaki nefret söylemi boşluğu böyle dolacak. İki ateş arasından kalan aklıselim sahibi insanlar da karar verecek. "Ya tamam ya devam" diyecekler, umuyorum "devam" diyecekler.

Bu benim yarı ciddi fantezimdir, zannımca çiviyi çivi sökecektir...

Bundan sonra ben de cidden gündemimi hafifletmeyi düşünüyorum. Ne bu ya, ben mi taşıyacağım dünyanın yükünü sırtımda. Fashion's Night Out!

3 yorum:

  1. Bakınız Amerika'daki Çay Partisi oluşumuna. Sağın sağı ortaya çıktı da Amerikalılar ne yapmalı da uyum içinde yaşamalı diye tartışmaya başladı. Siz daha almayın beni ciddiye...

    YanıtlaSil
  2. faşizm demişken alası ile daha gitmeden vize işlemleri sırasında müşerref oldum sanırım.oldu olacak kopenhag kriterlerinin izdüşümünde gidip bir etüd edeyim nasıl oluyormuş "avrupai faşizm" bir feyz alayım! dönünce de kahve eşliğinde derinleştirelim,çarpıştıralım sert kahvenin açtığı zihinlerden fışkıracak fikirleri:)

    YanıtlaSil
  3. Bu yazımı okuyan herkesin aklına Genç Parti ve Cem Uzan geldi bu arada...Danimarka'ya gitmişken İsveç'e de uzan da ırkçı partinin nasıl meclise girdiğini de etüd et. Hey gidi Isveç heeeyyy

    YanıtlaSil