7 Temmuz 2011 Perşembe

TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMAK ÜZERİNE

Bu ülkede erkeklerin özgür kalması, kadınları özgür kılmak kadar önemli bir mesele. Karısının çalışmasında bir sorun görmeyen adamın kahveye geçip oturduğunda "ne zaman vuracaksın lan Aysel'i" sorusuna direnme gücü ne kadar özgür olduğu ile doğru orantılı.

Erkek egemen kültürün meydan okumalarına omuz silkemeyen, esir olduklarını fark etmeyen erkekler mağdur etmiyor mu zaten kadınları... Önce bir onlar kendilerini yoklasalar ya özgürler mi değiller mi!

Bu ülkenin kültüründe erkekleri esir alan maço meydan okumaların başında da bence, "tükürdüğünü yalamak" deyiminin, iki kaşın arasından vuran bir silahmışçasına vahşi kullanımı geliyor. Tükürdüğünü yalayacaksın, tükürdüğünü yalatırlar, işte tükürdüğünü böyle yalarsın...Bu sözleri ne zaman duysam tüylerim diken diken olur benim.

İnsanları kendi hallerine bırakmama kültürünün fikir değiştirmeyi, ağızdan bir kere çıkanın tersine hareket etmeyi koşullar ne olura olsun mutlaka kınayan bu erkeklik gösterisine tahammülüm yok.




Hukukta cayma hakkı varken kültürde olmaması üzerine şu erkekler de biraz düşünse ya... Bunca zaman razı olduklarına artık olmasalar...

2 yorum:

  1. kendi doğrusunu en doğru sanan insanların kendilerince hüküm etme halidir.

    YanıtlaSil
  2. Normatif hayatlar yaşıyoruz vesselam...

    YanıtlaSil