7 Ağustos 2010 Cumartesi

Tek Bir İyi Düşüncem Yok!

Çok sıcak hava... Kafamda tek bir iyi düşünce yok. Referandum tartışmalarına dayanamıyorum; bir siyasi düşünce tarihçisi olarak siyaset bilimcilerin kavramların içini nasıl boşalttıklarını gördükçe, söylemeleri gereken sözleri söylemek için siyaset felsefesini nasıl çarptırdıklarını okudukça çıldıracak gibi oluyorum... Meydanlarda "demokrasi için evet" diyen adamı "ueeeyyyy" diye alkışlayan kalabalığın aynı adamı, iki dakika sonra "ben kimseye hesap vermeeemmm" dediğinde de aynı iştahla "ueeeyyyy" diye alkışladığını görmek gölgede hissedilen sıcaklığı baştan aşağı dökülen kaynar su sıcaklığına getiriyor... Demokrasi zaten iktidarın kimseye hesap vermediği rejimin adıdır!

Çok sıcak hava... Daha tatile gidemedim. Elimdeki makaleyi bitirmeye çalıştıkça yukarıda oturan Toynak Ailesi'nin oğlu Toynakcan'ın ayak sesleri tepemde güm güm diye patlıyor. Payıma insanlıktan nasibini almamış üst kat komşusu düşmüş olmasının acısını aşağıdaki klipteki gibi bir pazar günü geçirmeyi/geçirebileceğimi hayal ederek çıkarmaya çalışıyorum:


Sıcak hava, beynimin içini mayın tarlasına çevirdi. Devamlı kötü kötü düşünceler patlıyor, geçmişten hayaletler uçuşuyor gözümün önünde, gelecek yokmuş gibi sanki...Meydanlardan "ueeeyyyy" diye çığlıklar yükselir yukarıdaki güm güm güm diye dört nala dolaşırken tek bir iyi düşüncem yok...

2 yorum:

  1. aynı şekilde tek bir iyi düşüncem bile yok,bu lanet olası,kahrolası konjonktre dair...yaşımın yettiyince gördüğüm en aşağılık,en lümpen,en bayağı siyasi propagandalara şahit oluyorum!"demokrasi"adına meydanlarda birbirlerine "meydan"okurken bu kirli adamlar,hayatlarına döşenmiş mayınlara basarak can veriyor yavrucaklar!kurunun yanında "YAŞ"lar yanarken hayatlar sönüyor,ateşler düşüyor ocaklara!öyle küfürler geliyor ki aklıma,terbiyemden susuyorum,yutuyorum!hatta türkçe yeterli kalmıyor bildiğim tüm şiir gibi arapça küfürleri sayıveriyorum birçırpıda ama içimden,amazihnimden...çünkü siyasetin ene seviyesizi,en aşağılığı,en bayağısı,en şeref yoksunu ile karşı karşıyayız!yanlış anlaşılmasın serzenişim,muhalefetim,öfkem ve hatta nefretim sadece iktidara değil,bu adi,adaletsiz düzenin parçası olan herkese,herşeye...ve her giden canın ardından perçinleniyor bu duygular ve her seferinde yeni küfürler geliyor aklıma ama lanet olsun susuyorum,susuyoruz...terbiye sınırlarını aşmamak için terbiyesizlerin sınırlarını aşmalarına izin veriyoruz!

    YanıtlaSil
  2. Cinnet yazı geçiyor, 18 yaşındaki çocukların bedenlerini paramparça eden mayınlar benim de akıl sağlığımı paramparça ediyor... Benim de öfkem herkese. Zamanında iktidar sahibi olup yapması gereken şeyleri yapmayan herkese....

    YanıtlaSil