5 Mart 2010 Cuma

HAFTANIN KAZANANI....

Vee haftaaanıın kazanaanııı... Heyecanlanmayın hemen, ben değilim. Ben bekliyorum, o Allah'ın emri! Ben beklerken beklemeyen semizotu ise, demeti 7,99 lira ile haftanın kazananı oldu. Kendisini tebrik ediyoruz. En son gördüğümüzde, etikette yazan müstehcen rakama rağmen sofralardaki yerini almak üzere elden ele geziyordu.


Geçen hafta da demeti 22-24 lira arasında satışa sunulan kuşkonmazdı prenses. Zannedersiniz ki bu ülkede, bu şartlarda raflarda çürüdü. Hah! Tartıdaki kızın söylediğine göre geldiği gün tükenmiş. Zaten daha ben oradayken kuşkonmaz bulduğuna coşkuyla sevinen orta halli bir teyze, iki demet birden alıyordu; ikisinin birlikte 50 liranın üstünde tuttuğu uyarıma kulak asmadan. Sarhoşluk haliyle torbasına koymaya çalıştığı kuşkonmazları nasıl pişirdiğini sorduğumda da "ıııı haşlıyorum işte ıııı limon sıkıyorum sonra" diye başından savdı beni. Hayır, kuşkonmaz bir insanı bu şekilde coşturabiliyorsa, bildiğimizden farklı bir şekilde pişirilip, bildiğimizden farklı bir tada kavuşabiliyor olması gerekiyor da ondan...


source: Galeri de Estaban Cavrico

Benim çevremde de bir yığın semizotu, kuşkonmaz var, gördükleri rağbete hayret ettiğim. Hadi semizotu, demeti 3-4 lira olduğunda, yaz akşamlarında yoğurtlu salata olarak kabulüm, makbulüm. Ama kuşkonmaz? Kuş-kon-maz? Erdemi hiç bir şeyden menkul olmayan kuşkonmaza bakıp insanın kendini, kilosu 1,99 liralık don yemiş Mersin portakalı gibi hissetmesi büyük haksızlık.

Uzman Görüşü: Kişi kendini manavdaki sebze ve meyvalarla kıyaslamaya başladığında, kişinin gözlem altında tutulması ve ivedilikle terapi görmesi şart olmuştur. Ayrıca, hastanın yukarıda anlattıklarına baktığımızda, kuşkonmaz alan teyzeye bayağı bayağı musallat olduğu sonucunu çıkartmaktayız. Kişinin, çok yakında kendine ve çevresine tehlike arz etmeye başlayacağı kanaatindeyiz.

3 yorum:

  1. Yorumlar yayınlanamiyormuş, ben kendim deniyorum o yüzden.

    YanıtlaSil
  2. acaba benim evdeki bilgisayarda mı bir sorun var diyorum....yorum yazmak üzere...

    YanıtlaSil
  3. haftanın kıymetlisi semizotu....sanıyorum evdeki laptop bozuldu, yazamıyorum yorumumu...

    YanıtlaSil