26 Kasım 2009 Perşembe

CNN HEROES VE BENİM ADAYIM



CNN her sene, Anderson Cooper'ın idaresinde, çevresinde fark yaratan yerel kahramanları seçiyor. "Ordinary People Extraordinary Impact" sloganıyla, sessiz sedasız çevresindekilerin hayatlarını iyileştirenler listeleniyor, oylanıyor. En kahraman, bugün yarın açıklanır.

Ne zaman CNN Heroes zamanı gelse, ben de aşağımızdaki Lalegül Berberi'ni düşünürüm. Anderson bana sorsa, benim adayım kesinlikle O olurdu. Sadece babamın saçlarını güzel kestiği için değil tabii ki... Tek başına çevresindeki pek çok kişiye yetiştiği, anlayana sadece yardım değil bir yaşam tarzı sunduğu için...

Sıkı İşçi Parti'li olan Lalegül Berberi, kitap toplar, topladıklarını tek tek iletir köylüsüne -herkesin ilgi alanına göre. İnşaatları dolaşır, işe yaramaz boruları, boş boya kutularını alır, temizler, tarlasında kullanmak için ihtiyaç duyan çiftçilere dağıtır. Dükkanının önünde organik tarım yapar. Ziraatçıları bunaltmış ama önce; ne nasıl, hangi ortamda yetişir diye... Artık yandaki kuruyemişçi ile ortak hazırladıkları öğle yemeğinde menemeni, kendi bahçesinin malı organik domates ile yapıyor. Bir de dükkanının tabelası yok. İ. Melih Gökçek tabela vergilerini insafsızca yükseltince kapattırdı tabelasını, "öyleyse böyle" dedi... Gören değil, bilen geliyor dükkana.

Parmağını kıpırdatmadan, elini taşın altına koymadan yerinde oturan, dinci, liberal veya Marksist geçinen herkese inat! Benim adayım Lalegül Berberi!

2 yorum:

  1. Uzun zaman olmuş blogunu okumayalı önce utancımı bildirir özürler sıralarım:) yazı süper, harika.İçim biraz burkularak babacığım geldi aklıma.benzer çırpınışları vardı o'nun da.hatırlarsan o milliyet'teki yazı hariç pek takdir edeni olmadı herkes "aytaç işi, deli,divane işi" diye bakardı hep yaptıklarına.ama olsun az da olsalar böyle insanlar var,olsunlar n'olur olsunlar...

    miroy:)

    YanıtlaSil
  2. İyi ki yolun düştü buraya Miroycum! Tabii ki hatırlıyorum Milliyet'teki yazıyı, nasıl heyecanlanmıştık... Ne mutlu sana; çevresine faydası dokunan, br şeyleri değiştirebilmiş, sana kardeşine milyarlar değil ama bir hayat görüşü bırakan "kahraman" bir babaydı seninki. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil