2 Ekim 2009 Cuma

SATÜRN SATÜRN SATÜRN

Satürn bu ayın sonunda çıkıyormuş burcumdan; bir ay sonra Satürn etkisi olmayacakmış hayatımda artık. Okuduklarım diyor ki bu etki ile ilgili olarak; "Işığın olduğu yere Satürn karanlık getirir. Sıcağın olduğu yere soğuk, neşenin olduğu yere hüzün, talihin olduğu yere talihsizlik, bilginin olduğu yere korku, ümidin olduğu yere yeis getirir." Hemen tanıdım ben bu etkiyi, 2,5 yıldır gece-gündüz birlikte yaşıyoruz çünkü...

Tam omuzları düşürüp başka bir işe dalmak üzereydim ki gözüm okuduğum makalenin sonuna takıldı. "Ama" diyordu..."Ama, kişi hayatının, hayatta başına gelenlerin sorumluluğunu almaya başlayınca Satürn'ün sınırlayan etkisi, öğreten etkiye dönüşür. Satürn, kişiye sınırlar olduğunu öğretir; ödülün ancak hak edildiğinde geleceğini..."

Anladım ki; son iki yıldır beni evire çevire pataklayan Satürn'müş. Fena dayak yedim ama galiba sonunda öğrenmeye de başladım. Hayatta sınırlar olduğunu, bunları kendini yerden yere atmadan sakinlikle karşılamak gerektiğini öğrendim. Bundan sonra beni ne bekliyor, hiç bir fikrim yok. Ama, Satürn'ün dersleri cebimde. 2,5 yıl öncesine göre daha aydınlık bir yerdeyim; daha ödülümü almadım ama sakinim. "Satürn eline geçirdiğine son şeklini verir" de diyor okuduğum makale. Bazı yerlerim hala çürük, hala sızlıyor ama alacağım son şekli merakla bekliyorum. Hayatımda ilk defa seveceğim kendimi galiba.

7 yorum:

  1. Pataklamak yerine daha ağır bir kelime de kullanılabilirdi tabii Satürn'ün yaptıkları için... Şahidiz efendim

    YanıtlaSil
  2. satürn ve etkileri için yüz yüze konuşmak gerekiyor. çok güzel oldu bu akşamüstü. çok keyif aldım. sonrasında dolunayın izinde deli trafiğe rağmen araba kullanmak nefisti. dolunayın ışığı asfalta değil denize vururken takip etmek isterdim. biraz ileride Bodrum u göreceğim diye hayal kurdum. hani ortakentten, şuradan buradan gelirken son ışıklarda durur ve bayır aşağıya inerken sağda görürsün ya tüm haşmetiyle Bodrum u... iyiki varız bence...

    YanıtlaSil
  3. ben de bayağı bir pataklandım son iki-iki buçuk (belki de üç) senedir. nerede okudun bunları, ben de kendi geleceğim için yıldızların ne dediğine bakayım ?

    YanıtlaSil
  4. Aynen! Pataklamak yetmez! Pataklamak yetmez!

    YanıtlaSil
  5. Ben de dolunayın etkisindeydim dün akşam senden ayrıldığımda. Dolunayı takip ederek araba kullanmak Ankara yollarını bile gizemli yapıyor demek ki! İyi ki varız; iyi ki birlikte öğreniyor, anlıyor ve büyüyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Satürn'ün Yay Burcu'nu pataklamasına daha çok var. Başak Burcu'ndan yeni çıktı. Bir de tabii Yay Burcu'nu Başak Burcu kadar kötü etkilemeyecektir. Onun dışındakiler kem göz, kötü talih veya genel olarak hayat işte. Sen kendi yıldızın Jupiter'e güven.

    YanıtlaSil
  7. yok walla, susan miller seninle hemfikir değil.... resmen son iki buçuk seneniz berbattı diyor bana da.... bu ay içinse güzel konuşuyor; ona da inanmak istiyorum....

    YanıtlaSil